Мониторинг над изборното медиумско претставување на ТВ Нова

image_pdfimage_print

Скопје, 30.10.2017г. –Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги при мониторинг над изборното медиумско претставување за време на вториот круг од изборната кампања за локалните избори 2017 година, кај ТВ Нова, утврди прекршување на правилата за платено политичко рекламирање.[…]

Мерка-опомена за ТВ Алсат-М

image_pdfimage_print

Скопје, 27.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги при вонреден административен надзор врз работата на ТВ Алсат-М, констатираше дека радиодифузерот извршил промена на сопственичката структура, без претходно да ја извести Агенцијата и пред промената да биде одобрена од страна на Агенцијата.

[…]

Редовен програмски и административен надзор врз националните радио програмски сервиси

image_pdfimage_print

Скопје, 27.10.2017г. – Согласно годишниот план за вршење надзор, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши редовен програмски и административен надзор врз националните радио програмски сервиси за повеќе законски одредби. Предмет на надзорите е периодот пред датумот на започнување на изборната кампања.[…]

Редовен административен надзор врз сите издавачи на печатени медиуми

image_pdfimage_print

Скопје, 27.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши редовен административен надзор врз сите издавачи на печатени медиуми, за обврската според која секој издавач на медиум е должен на видно место за секој поединечен носител на содржина, да обезбеди објавување на податоците […]

ОД ВЕЧЕРВА НА ПОЛНОЌ ИЗБОРЕН МОЛК ЗА ВТОРИОТ КРУГ ОД ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

image_pdfimage_print

Скопје, 27.10.2017 година – Со денешниот ден завршува изборната кампања за вториот круг од Локалните избори 2017 година, односно од полноќ започнува изборниот молк кој трае до 19 часот во недела 29 октомври 2017 година.[…]

Мониторинг над изборното медиумско претставување на ТВ Компани 21-М

image_pdfimage_print

Скопје, 24.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги при мониторинг над изборното медиумско претставување на програмскиот сервис на ТВ Компани 21-М, констатираше прекршување на правилата за емитување платено политичко рекламирање.

[…]Accessibility

Accessibility